Bakpotatis med kassler
Min hatkärlek till kassler är ungefär lika stor som charterresor till solen. Idag har jag bokat en charterresa till Gran Canaria så då kan jag väl lika gärna laga kassler när jag ändå håller på.
Bakad potatis med kassler samt tomat- och gurksallad
2 st bakade potatisar
smör och salt till servering
400 g svensk kassler
1 gul lök
smör till stekning
salt och peppar
Körsbärstomater
Gurka
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Värm ugnen till 225° och skär ett kryss i cardera potatis. Slå in dem i aluminiumfolie och baka i ugnen tills de blir mjuka. Det kan behövas 1-2 timmar beroende på storlek. Vid servering nyper du upp potatisen vid krysset och lägger i smör. Äkta smör och inget annat. Salta allteftersom du äter.
Skär löken och kasslern i strimlor. Stek först löken tills den blir mjuk lägg sedan i kasslern. Stek tills kasslern fått yta och avsluta med att smaksätta med salt och peppar.
Skär tomaterna i klyftor och gurkan i små bitar. Häll i olja, vinäger och smaksätt med salt och peppar.
Tips! Tillaga lite mer kassler och spara en del till en pyttipanna när fantasin och plånboken tråkar.