Djävulshet pasta

Jag har som många andra bantat mer eller mindre intensivt flera gånger sen tidiga tonåren och testat lite allt möjligt. Jag har faktiskt lyckats rätt bra en del gånger med bland annat Viktväktarna och GI-metoden. På bantningsvägen lärde jag mig att en pizza innehåller 36 points, en småkaka ca 1,5 points och att öl har över i 100 GI-index. Det jag inte fick ihop va att 100 i GI-index typ skulle kunna likställas med 100 i procentsats, vilket då skulle betyda att öl va över 100% onyttigt. Vid närmare eftertanke är det kanske inte så konstigt…

Hur som helst, en annan sak jag fick lära mig var att hetta och syra i maten hjälper till att öka förbränningen. Jag har alltid älskat surt och har sedan barnsben kunnat äta hela citroner utan att röra en min så det va ju inga problem. Att äta stark mat har jag lärt mig med åren och nu uppskattar jag det mycket. Den här pasta är stark, mycket stark, så om du är känslig kan du ta det lite lugnt med korven och chilioljan. Smaklig spis!

Djävulspasta

Djävulshet pasta

2 portioner pasta av bästa sort
1 buljongtärning (Kung markatta eller annan ekologisk BRA buljong)
1 st Djävulshet chorizo från Sorunda korv
1 st mildare korv från Sorunda korv (ex Chorizo eller Lindqvistare)
1-2 msk chiliolja
2 msk pesto
riven parmesan
färsk basilika

Koka upp pastavatten, ha i buljongtärningen och därefter pastan. Hetta upp en stekpanna,  ha i chilioljan och sen korven. Stek tills korven har fått en riktigt fin yta. Slå av pastavattnet, häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt den stekta korven tillsammans med oljan den steks i. Blanda väl. Servera i djup tallrik, lägg på pesto, riv över parmesan och garnera med färsk basilika.

Receptet är för två personer. Om det blir lite för starkt kan du med fördel ha en skål crème fraiche redo för att milda till det lite.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.