En burgare på Södermalm

Så här ligger det till. Jag har flyttat i mer eller mindre tre månader, mellan Skanstull och Hornstull i Stockholm. Renovering i den ena, sen den andra och nu staljling i den andra inför försäljning. Detta innebär att jag inspirationen till matlagning åker berg- och dalbana pga tid och en massa annat ingen bryr sig om. Därför blir det en hel del restaurangtips och annat istället för egna recept just nu.

Dagens tema: Burgare på Södermalm.

20130309-185113.jpg

Tips på de tre bästa burgarna jag ätit på senare tid:

Hjördis, Borgmästargatan 7 (bilden)
Medium rare! Köttet smakar kött och är inte kryddat för mycket. Brödet är gjort på surdeg och du får även ost och bacon på burgaren. Pommesen är en aning för tjocka för min smak, men goda.

Bistro Bon Renstiernasgatan 30.
Medium rare är bäst. Lagom storlek, smakrik ost och knaprig bacon. Bäst pommes och grönsaker.

Sloppy seconds Verkstadsgatan 3
Serverar sliders (mindre burgare). Åt en chiliburgare som var ett långkok i ett (typ) briochebröd. Klockrent! Till det kom chips, som inte riktigt är min grej, men passar bra till den snacksiga storleken på burgare. Lite sugen? Ta en. Hungrig? Passa på och ta fler.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.