Flippad burgare
När sambon är duktig och springer sitt allra första lopp fick ju jag en ursäkt att laga mat en vardag. Inspirerad av mitt nyaste i kokbokshyllan, Flippin’ Burgers-boken, gjorde jag några redigt goda hamburgare.
Hamburgare
150 g köttfärs per person
Fincheddar
Gul lök
Huvudsallad
Tomat
Tunnskivad gurka
Amerikansk senap
Ketchup
En god hamburgerdressing (MAX säljer sin på min Hemköpbutik)
Hamburgerbröd
Börja med att krydda köttfärsen med salt och peppar. Knåda smeten rund. Ta fram en stor bit plastfolie och rulla ut smeten avlångt korvformad. Håll på tills du är nöjd liksom. Lägg i frysen nån halvtimme om du har bråttom eller i kylen över natten om du har tid att vänta. Köttkorven ska bli kall men inte hård. Ta sen ur frysen och skär i centimetertjocka skivor. Tryck till hamburgarna en aning och stek dem sen i 2-3 minuter på varje sida.
Dela på hamburgerbröden och bred lite smör på varje del. Lägg i stekpannan och låt få en aning yta.
Servera!
Att göra hamburgare hemma är bland det enklaste du kan göra och mest populära du kan bjuda på. Låt (nästan) alltid alla bygga ihop sin egen, då blir bäst.