Hotelljakten: Elite Hotel Marina Tower

Tänkte ge mig på en ny inläggserier och den här gången handlar det om att rejta maten som serveras på hotell. Först ut: Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.

20140309-204405.jpg

Hotellet, spa-anläggningen, omhändertagandet var bra. Allt var bra – utom restaurangen. Tyvärr blir jag ledsen av att behöva såga, men det var inte bra.

Vi hade bord kl 20 och gick direkt på varmrätterna. Jag beställde det vegetariska alternativet, ruccolabiffar med en typ yoghurtsås och risotto med soltorkade tomater. Smakerna var goda men det överskuggades av att jag faktiskt var osäker på om biffarna var halvfabrikat eller inte. Konstigt på en så fin restaurang, men sant. Risotton var överkokt men annars krämig och med god smak.

Mitt sällskap åt torsk med savoykål och rödbetor. Hans tallrik var överjobbad rent visuellt, det hände hur mycket som helst på den faktiskt och allt låg i olika små högar på de ovanligt fula tallrikarna. Torsken smakade gott och rödbetorna var bra – de var en bra kombo också. Men kålen han fick till var nästan läskig att äta, för kall och blandad med nån typ geléigt helt utan smak.

Sen beställde vi in desserter. Jag valde en mjölkchokladpastej med hallon och en kula lakritsglass. Gott om man tog lite av allt (utom hallonen som absolut inte var färska) på en sked, var för sig var det tråkigt. Mitt sällskap tog en citronmousse med maräng. Helt ok, det smakade alldeles för lite citron bara.

Summan av besöket: Åk till Matina Tower och njut av hotellet, spa:t och läget, men satsa matpengarna på ett annat ställe. Tyvärr.

Inlägg #9 för #blogg100

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.