Pasta Rossa
Pasta Rossa är inget mer än ett samlingsnamn för pasta som serveras med nåt som smakar tomat. Ibland är det bara tomater och olja, ibland ketchup och den här gången är det pasta med en hemmagjord salsa.
Pasta Rossa med oliver och parmesan
1 ask körsbörstomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Färska kryddor, exempelvis basilika eller oregano
Olivolja
Torkade chiliflingor
salt och peppar
1 portion pasta, spagetti eller makaroner
Kalamataoliver
Körsbärstomater
Olivolja
Parmesanost
salt och peppar
Salsa: Dela tomaterna, löken och vitlöken och lägg i en form. Värm i ugnen till tomaterna fått färg. Ta formen ur ugnen och låt svalna lite. Mixa sedan tomaterna, löken och vitlöken med kryddorna och lite olivolja till önskad konsistens och smaka av med torkade chiliflingor, salt och peppar. Koka pastan och blanda den samman med salsan, de färska tomaterna, oliverna och lägg upp i djup tallrik. Ringla över lite lite extra olivolja, salta och nymalen peppar. Riv till sist över parmesanost och ät.
Det är dåligt med mått på ingredienserna i receptet och det är för att det mesta adderas efter smak. Jag är generös med chilin och den nymalda pepparn. Receptet är för en portion.