Soppa med linser och rotfrukter
Linser är ofta min räddning när jag inte vet vad jag ska äta. Röda linser är enklast och snabbast, gröna behöver ofta blötläggas och kokas längre, men båda är minst lika goda. Piffar riset, reder soppan och mättar magen. Perfekt! Äter du inte linser? Jo, sluta kämpa emot och prova en gång till. Det är gott.
Soppa med linser och rotfrukter
1 gul lök
2 potatisar
2 morötter
1 dl röda linser
1 msk rapsolja
5-7 dl grönsaksbuljong
lagerblad, salt och peppar
Hacka lök och skär morötter samt potatis i kuber. Stek lök i rapsolja tills den blir genomskinlig och därefter i morötter, potatis och linser. Häll på buljong, lägg i lagerblad och koka tills rotfrukterna är mjuka. Ta sedan kastrullen från spisen och mixa soppan slät. Smaksätt med salt och peppar.
Receptet räckte till en middag för två.