Beer can chicken

20130710-125434.jpg

Beer can chicken


1 hel färsk svensk kyckling
1 50 cl burköl
Färska kryddor (ex timjan, oregano)
2 vitlöksklyftor
Rapsolja
Torr kryddblandning mätt och mortlad med magkänsla (paprika, chilipulver, fänkålsfrön, salt, peppar, vitlökspulver, oregano)

Fixa fin glöd på en klotgrill. Drick upp ca halva ölen och klipp av ölburken till ungefär hälften. Lägg de färska kryddorna och vitlöken i ölburken. Gnid in kycklingen i rapsolja och kryddblandningen, trä därefter kycklingen över burken. Fös grillkolen till ena sidan av grillen och lägg en väldigt värmetålig bunke fylld med lite vatten på den andra sidan. Lägg på grillgallret och ställ kycklingen på gallret ovanför vattenbunken så att den grillas på indirekt värme och köttsaften samlas i bunken under. Lägg på locket och låt grilla i ca 30-40 min. Vrid kycklingen 180 grader så att kycklingen grillad jämnt och låt grilla ytterligare 30-40 min eller tills köttsaften är klar. Ta därefter kycklingen från grillen och befria den från ölburken. Lägg upp den på ett fat och ös med köttsaften som samlats i vattenbunken som stått under kycklingen. Servera med dina godaste tillbehör. Jag är på landet så jag passar på att göra en vedugnsgräddad västerbottenpaj, grilla majskolvar och halloumi, koka en magisk rödvinssås och blanda en enkel sallad. Success!

20130710-125449.jpg

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.