Picklad rödlök

Årets topping! Hipsterenligt och hållbart är det och riktigt gott till ost, korv och chilitacos.

20131111-185224.jpg

Picklad rödlök

0,5 dl ättiksprit
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chili
2 rödlökar

Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar, låt svalna. Skiva chili och lök tunt och lägg tillsammans med magen i en skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 1 dygn. Lägg över i tätförslutande glasburk så kan det stå och användas ett bra tag framöver.

2 comments

  1. Larsa

    Tack förreceptet, det är himla gott och jag visste inte att det var så pass lätt fixat. Men det ska nog stå ”lagen” istället för ”magen”, eller hur?

    • Thea

      Jag blev lika förvånad över hur enkelt det va första gången jag picklade. Ett tips är att göra samma sak med morötter och kål, supergott! Och du har naturligtvis rätt, magen är ju där det ska hamna när allt är klart. Tack Larsa!

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>