Skåpmat och räkpasta

Jag har alltid varit duktig på skåpmat. Jag trollar helt enkelt med det som finns och har varit bra på att slippa slänga mat. Den senaste tiden har jag handlat väldigt mycket oftare än tidigare och jag ledsnar ur på det. Jag slänger inte mer mat, men jag är inte lika smart när jag handlar längre. Idag tänkte jag gå tillbaka till det gamla och gör middag av det jag har. Det blev både varmrätt och förrätt.

20131107-182527.jpg

Räk- och baconpasta

2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
Chiliolja
Färska räkor med skal
0,5 paket bacon
2 dl grädde
Soltorkade tomater (för att sambon tycker så mycket om det, men det går mycket bra utan för min del)
Pasta
Salt
Peppar
Rapsolja

Skala räkorna. Finhacka vit- och schalottenlök och stek försiktigt i lite rapsolja. Häll efter en stund i chiliolja efter smak och sänk värmen till låg. Stek bacon i en annan stekpanna och ha sen i tillsammans med löken (utan smält baconfett). Koka pastan. Höj värmen och ha i räkorna när pannan är het. Fräs ett par minuter, sänk värmen igen och ha i grädden. Lägg i strimlade soltorkade tomater, krydda med godaste kryddorna och koka en stund. Blanda sås och pasta och låt stå på värme ett par minuter innan du lägger upp i djupa tallrikar.

Jag serverar med färsk basilika och mozzarella på toppen. Rågott!

Efterrätt blir kladdkaka såklart.

3 comments

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.