Cheesecake med färska rårörda bär

Tänker alltid att det är jobbigt att göra cheesecake. Jättejobbigt till och med. Men det är det ju inte! I alla fall inte den här varianten, så nästa gång du har middag, kalas eller ett kraftigt sötsug så är det bara att göra den här. Jag fuskade på ett par passionsfrukter sist jag serverade den här, på en klassiskt parmiddag i Hornstull, Stockholm.

Cheesecake med färska bär

Cheesecake med färska bär

10 digestivekex
75 g smör
300 g färskost
1 1/3 dl kesella/kvarg
4/5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1/2 citron (fint rivet skal och juice)
Färska bär (ex hallon, blåbär)
1 msk strösocker

Sätt ugnen på 175ºC. Krossa kexen i t ex en matberedare, smält smöret och rör ner det i bunken med kaksmulor. Tryck ut massan i en form, en som är 24 cm diameter blir bra (mindre funkar också). Mixa samman färskost, kesella, socker, vaniljsocker, äggulor, citronskal och citronjuice till en jämn smet i matberedare. Häll smeten i formen och grädda i 20-30 minuter. Låt kallna och garnera med de färska bären vända i strösocker.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.