Fredagslunchen på Djuret

dessertdjuret

”Fredagslunchen blir allt annat än en stressig lunchtillställning. Chef Einarsson radar på dessa ytterst bekväma fredagsluncher som är fullständigt devoterade till riktig mat och delikata drycker upp en prix fix-meny bestående av tre av sina paradrätter. Priset för lunchen är 395 svenska riksdaler. Sommelierbrigaden laddar givetvis upp med lite läckra drycker som passar menyn väl och så njuter vi de där sista timmarna på arbetsveckan istället för att sitta av tiden på kontoret.”

Fredagslunchen på Djuret är värd ett besök. Maten var bra helt klart, men det jag tar med mig är konceptet ”lunchen man inte kommer tillbaka från”. Klockrent.

Menyn fredagen den 1:a mars 2013:

Förrätt
Terrine bakad på kanin och halstrad marinerad anklever. Serveras med senaps-créme, brioche, mjölksyrad lök och Cornichons.

Vin: 2008 Wolfer Goldgrube Riesling Kabinett, Daniel Vollenweider, Mosel, Tyskland.

Varmrätt
Hängmörad rostbiff med Sauce Béarnaise, trippelfritterade friterade handskurna pommes frites, rödvinsdemi glace och tomatsallad i Dijon-vinaigrette.

Vin: Château Clerc Milon, Pauillac, Bordeaux, Frankrike.

Dessert
Madeleinekaka dränkt i smör och Grand Marnier. Serveras med blodapelsinsorbet, Crème Pâtissère och pistagenötter.

Vin: Cuvée du Château Monbazillac, Grand Maison, Monbazillac, Frankrike.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>