Pork chili sandwich
Det skulle bli Pulled Pork men jag missade ett par ingredienser i affärn så det blev lite improviserat istället. Resultatet: Pork chili sandwich.
Pork chili sandwich
1 kg benfri svensk fläskkarré
0,5 kryddblandning från Texmex från grunden.
2 röda chilifrukter
1 citron
1 apelsin
2 msk soya
4 vitlöksklyftor
0,5 liter Coca cola
2 msk bbq-sås
Surkål
Majs
Svenskt smör
Salt
Sallad
Crème fraiche
Rödlök
Vita släta brödbullar
Skär köttet i små bitar och blanda det med kryddorna i en stor gryta. Pressa i citron, apelsin, hacka vitlöken, häll i soyan och bbq-såsen. Blanda väl och ställ på spisen. Häll på colan och koka i ca 3 timmar på rätt låg värme.
Precis innan servering: Stek majsen i smör och salt. Sätt ugnen på 250 grader, pensla bröden ett varv med majsolja och ett varv med vatten. Lägg in dem i ugnen i 3-5 minuter beroende på hur varm den hunnit bli. Bröden ska få en frasig yta men ingen färg.
Låt alla göra sina egna mackor. Det blir godast då. Receptet räcker till en stor middag, 4-6 personer beroende på hur hungriga ni är.