Ekologiska viner på Systembolaget

En vän till mig går en vinkurs på Södertörn för att lära sig om vin på riktigt. Vi satt och drack vin tillsammans en kväll i veckan på Linje Tio/Tjoget i Hornstull och började prata om ekologiska viner. Jag har skrivit om ekologiska viner tidigare men har inte haft nån tanke på att fortsätta med det så mycket – för jag ju inget om vin. Vännen sa till mig att det är precis därför jag faktiskt ska skriva mer om det för det finns så lite att läsa för den vanliga lilla vinmänniskan. Ja men då gör jag väl det då.

Jag ska börja med att säga att jag provat rätt få viner som jag inte tycker om… Det är nu du får bestämma dig om du vill lita på mig eller inte.

Tips på ekologiska viner på Systembolaget

Beronia Rioja - Ekologiskt vinJag börjar med ett spanskt vin som heter Beronia. Det kostar 85 kr och är ett bra bruksvin till en helt vanlig middag som smakar rätt mycket, typ som en gryta med mycket tomat eller en hemmapizza. Jag tror att det är rätt ”vanligt” och att det finns att hitta på många Systembolag.


Bonaterra Zinfandel - Ekologiskt vin på SystembolagetBonaterra och är ett Zinfandelvin för 139 kr. Fruktigt och lite alkoholigt. Jag gillar amerikanska viner och det här är gott för flera tillfällen. USA-viner sorteras in under ”nya världen” vilket egentligen är missvisande då många av vinerna från ”gamla världen” växer på vinstockar importerade från just USA. Det säger min kompis iallafall.


Château Malavielle Alliance - Ekologiskt vin från Systembolaget

En nyhet på Systembolaget med 80% syrah och 20% grenache som heter Château Malavieille Alliance och kostar 117 kr. Smakar rätt mycket och passar till kött eller en rätt kryddig linschili. Den här är det bra att varva med ett par extra glas vatten till. Bra vin, värt sitt pris och kommer från en vingård som tillhör ett familjeföretag.

Jag har haft svårare att hitta mousserande och vita viner. Om det är nån som har tips så säg till!

Inlägg #3 för #blogg100.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.