New York: Barer

Så var det dags för sista inlägget i med New York-serien med gästbloggare Karl Adriansson. Som vanligt är det fokus på gott, men denna gång är det främst dryckerna som står i centrum.

Bathtub gin

Bakom Stone Street Coffee Company gömmer sig speakeasybaren Bathtub Gin, en bar som tagit vara på att gin var den dominerande drycken under förbudstiden mellan 1920-1933 i USA. Baren är trevlig och har bra cocktails även om speakeasy-känslan är begränsad med både dörrvakt och garderob. Ett tips är att de till att ha lite kontanter med för dricks till den bemannade toaletten.

Ryktet säger att ställets kaffe i dess yttre del ska vara riktigt bra.

Experimental Cocktail Club

När vi frågade personalen på Brooklyn Fare var vi bäst går vidare efter deras trestjärniga middag för att ta en cocktail fick vi tipset om 191 Chrystie Street och ECC. De franska vibbarna möter oss när vi kommer in genom den diskreta entren och inredningen består mest av textil och stormönstrade tapeter. DJ:en har ett piano som disk för skivspelaren och volymen är lagom avvägd så att det går att föra en konversation.

Please Don’t Tell / Crif dogs

Crif Dogs / PDT För att hitta Please Don’t Tell ska du ta sikta på Crif dogs. Efter trappan tar du vänster, går in i telefonkiosken, lyfter luren, slår nian och väntar tills väggen öppnar sig. Innanför telefonkiosken finns baren. Drinklistan är lång och jag får tipset att prova en Benton’s Old-Fashioned vilket är en Old Fashioned som är smaksatt med bacon. Mycket konstigt men förvånansvärt gott.

Kön brukar vara lång för att komma in, om du har ett amerikanskt mobilnummer (tips: skaffa kontantkort med flat rate på data-trafik för $3 per dag) så slår de en signal när det är dags att infinna sig. Ett annat sätt att spendera tiden du väntar är på Crif dogs som har riktigt bra korv och arkadspel.

203 Fifth

Jag hade ändå tur med vädret och solen tittade fram en hel del. Rosésuget slog då in och när jag var i närheten av korsningen 5:e avenyn och 27:e gatan så jag passade på att besöka 230 Fith. Utsikten är magnifik! Tyvärr grusades upplevelsen av krångliga regler kring vart det var OK att sitta beroende på vad man hade beställt och av vem. De höga växtmurarna skyddade effektivt från stadens brus men förtog även utsikten så fort man satte sig ner. Ett besök jag klart hade kunnat vara utan.

Le Bain

I jakten på en bra New York-by-night-vy gick vi till The Standard och dess nattklubb Le Bain som ligger över High Line i Meatpacking District. Vi kom dit runt midnatt och då var musiken är hög och dansgolvet ställets huvudattraktion. En trappa upp finns en öppen bar med fantastisk utsikt över New York-natten, precis det vi var ute efter.

Gästbloggare: Karl Adriansson är 29 år och bor i Stockholm. En hobbykock som samlar Michelin-stjärnor tillsammans med kompisen Anders. Karl har ätit på stjärnkrogar i Stockholm, Berlin, Helsingfors och New York. Totalt har det blivit 9 stjärnor hittills.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.