Uppdrag Wallenbergare

Jag har vid flera tillfällen kallats för feeder och kan väl erkänna att det skulle kunna uppfattas så ibland. Som till exempel när jag tjatar på min sambo att bestämma vad jag ska laga för mat till honom. Sist valde han Wallenbergare (favorit!) och resultatet blev strålande. Tror att vi ska tacka köttmästarna hos G. Nilsson livs i Hötorgshallen för det.

Wallenbergare med skirat smör, ärtor och morot

 

Wallenbergare

500 gram svensk kalvfärs (räkna med 100 g/person)
4 dl grädde
1 äggula
salt och vitpeppar
ströbröd
smör och olja till stekning

Börja med:

  1. Ställ bunken till en matberedare i frysen och låt den ligga där i ca 15 minuter.
  2. Mät upp ingredienserna och ställ dom kallt.
  3. Sätt ugnen på 120 grader.

Mixa färs, salt och vitpeppar i matberedaren. Låt matberedaren gå och häll sakta i grädden och låt den blandas väl med färsen. Tillsätt äggulan.

Forma runda biffar panera dom i ströbröd. Stek biffarna i smör och olja tills de fått fin yta. Lägg dom i en ugnsform, stick in en mattermometer i en av biffarna och grädda tills innertemperaturen når 68 grader.

Servera med skirat smör, gröna ärtor och nån form av potatis. Eller med fina sommarmorötter som jag gjorde.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.