Maten och miljön

En stor del av min jobbvardag går åt att skriva om klimatet och miljön, och vad vi människor kan göra för att hjälpa det lite på traven. Att välja det ekologiska alternativet av dina favoritvaror i mataffären tycker jag är bäst. Det trumfar typ allt annat.

För dig som är intresserad av att veta mer vad du kan göra så finns det några källor med mycket bra information.

Naturskyddsföreningen

I Naturskyddsföreningens gröna guide får du hjälp med vilka varor som är viktiga att köpa ekologiska, vad du säger till ekoskeptiker och helt enkelt hur du äter miljösmart. Kolla in Naturskyddsföreningens tips här!

Världsnaturfonden WWF

WWF uppmanar till att fira Earth Hour med nya goda vanor. Med hälsosamma och miljövänliga Earth Hour-recept från några av Sveriges främsta matkreatörer hoppas de kunna inspirera dig. Se Earth Hour-recepten från WWF här.

MSC – Certifierat hållbart fiske

Många talar om hållbart fiske och MSC:s program för certifiering av fisken och miljömärkning av fisk och skaldjur uppmuntrar hållbart fiske. MSC är en internationell organisation som arbetar för att främja det bästa miljövalet för fisk och skaldjur. Leta efter den blå MSC-symbolen i affären när du handlar och fråga din handlare om du är osäker. Här kan du läsa mer om MSC och ladda ner en kokbok i pdf-format för mer inspiration.

Inlägg #7 för #blogg100.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.