Rotsoppa med korv och parmesanchips

Va, en till rotfruktssoppa?! Ja, en till rotfruktssoppa.

rotsoppa

Rotsoppa med korv och parmesanchips

4 potatisar
2 persiljerötter
2 jordärtskockor
2 små schalottenlökar
5-7 dl grönsaksbuljong
1 dl havregrädde (eller den grädden du gillar bäst)
2 lagerblad
1 msk torkad koriander
rapsolja
salt och peppar
1-2 st korvar av valfri sort (jag rekommenderar självklart en riktigt stark en)
1 dl riven parmesan

Dra igång ugnen på ca 200°c. Ta fram en ugnsplåt, lägg på bakplåtspapper och strö ut ett jämt lager parmesanost. Stoppa in i ugnen och grädda tills det är gyllene och i ett stycke. Ta ut och låt svalna.

Skala alla lökar och rötter. Hacka löken och stek i rapsoljan, dela alla rötter i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Häll på buljongen samt kryddorna och låt koka tills allt är mjukt. Tar ur lagerbladen och mixa soppan slät, ställ tillbaks på spisen, häll i grädden och låt småkoka ett par minuter.

Dela korven i slantar och stek i en olja så att alla bitar får fin yta. Häll upp soppan och servera i skålar, toppa med korv, bitar av parmesanen och droppa till sist över oljan. Serve!

 

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.