Vegetarisk Korma

Korma är ju gott. Eller? Jag har alltid varit lite skeptisk, rätten innehåller ju både russin och strösocker och det låter ju sådär gott ändå. Men när jag hittade ett recept på vegetarisk Korma av Indian Gardens Karim Rezaul så var jag ju bara tvungen att testa. Och den här korman var ju väldigt god då såklart.

Vegetarisk Korma

Vegetarisk Korma

1 gul lök
1 ganska stort blomkålshuvud
100 g champinjoner
1 tsk hel kardemumma
1 msk hel eller malen spiskummin
100 gram smör
1 msk gurkmeja
0,5 dl russin
0,5 msk socker
1,5 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl mandelmjöl
1,5 dl riven kokos
4 dl mild yoghurt
1 kruka hackad koriander
salt

Finhacka löken, skär champinjonerna i mindre bitar och dela blomkålen i buketter. Stöt de hela kryddorna i en mortel. Smält smöret i en rätt stor kastrull och fräs sen löken tillsammans med kardemumma och spiskummin i 2 minuter. Ha i blomkål, champinjoner, russin, gurkmeja, socker och 1,5 tsk salt. Rör om och fräs ingredienserna under lock i 5-7 minuter, fortsätt att röra om då och då. Blanda därefter i vatten, grädde, mandelmjöl och kokos och låt koka utan lock i 2 minuter. Ha slutligen i yoghurten och rör om. Hacka den färska koriandern och strö över grytan strax innan servering. Ät med ris och papadums eller naanbröd. Eller både och. Gott!

Inlägg #14 för #blogg100

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.